Ring nu 25 16 22 00

Askespredning?

Er askespredning kun for sømænd, eller kan alle få spredt asken over havet?

I gamle dage kunne sømanden blive “begravet” direkte i havet. Det gør vi ikke længere. Derfor er der næsten altid en afsked i en kirke eller i et kapel, før afdøde kremeres og asken kan spredes over havet.

Det er kke tilladt at gå ud til stranden og hælde asken i vandet. Det er heller ikke tilladt at gøre det fra en bro ud i vandet. Du skal som minimum sejle 200 meter fra land, og askespredningen skal foregå diskret.

Askespredning for familien?

Derfor er der i dag mange der gør askespredningen til en mindesammenkomst, hvor familie og venner samles for at sige farvel, og samtidigt mødes og mindes afdødes forhold til havet.

Nogle gange hører vi fra familien at de er lidt nervøse for at asken skal blæse ind i båden igen, så det ikke er hele urnens indhold der ender i vandet. Derfor er der opfundet en ny type urne, som kan sænkes ned i vandet og give mulighed for at lade asken og urnen opløses i vandet. Det tager ca. 10 minutter.

Hvis I gerne vil have gode forhold for alle på turen kan vi anbefale at bruge Ocean Saloon. Det er en ældre og velholdt yacht med plads til 30 personer. Man kan blive medlem af foreningen som støtter vedligeholdelsen af skibet, og derigennem få en afsked med askespredning på havet.

Askespredning med Ocean Saloon

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider