Ring nu 25 16 22 00

Gravstedet

Gravstedet og Kirkegården

GravstedetGravstedet var en fast tradition i Danmark tidligere, men i dag er der færre der vælger et gravsted. Graven kan indeholde en kiste eller en urne. Når der er tale om en begravelse, bliver graven dækket med det samme efter højtideligheden, og er derefter fredet i 10-20-30 år. Du kan vælge at forlænge fredningstiden, men husk at der er forudbetaling for hele fredningsperioden. Det er en af årsagerne til at en begravelse tit bliver dyrere end du havde regnet med.

Urnegravstedet har som regel en kortere fredningsperiode på 10 år. Derefter bliver graven sløjfet, med mindre du ønsker at forlænge. Du kan godt få tilladelse til at nedgrave en urne på privat ejendom. Læs mere her om de særlige forhold ved urne nedsættelse på privat ejendom.

Hvis afdøde skriftligt har bedt om det, kan I sprede afdødes aske i havet, større fjorder eller bugter. I må ikke sprede asken i en sø. I må heller ikke nedsænke hele urnen andre steder. Spredning af aske er kun muligt og tilladt, hvis der er ansøgt før døden. Man kan ansøge på denne særlige blanket.

Siden 2011 har det været tilladt at nedsætte urner i visse skovområder. Folketinget vedtog, at de kommuner der har gjort det muligt, skal have lov til at tillade skov bisættelser. Du skal have en tilladelse fra kommunen for at kunne nedsætte urnen. Du får udpeget et sted hvor det er lovligt. Det er som regel bedemanden, der sørger for at søge om den nødvendige tilladelse hos kommunen.

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider