Ring nu 25 16 22 00

Urne transport

Urne transport til og fra krematoriet

urne transportNår du eller de andre pårørende har besluttet om afdøde skal begraves eller bisættes skal der vælges kiste og eventuel urne. Hvis afdøde skal bisættes (kremeres) skal urnen hentes ved krematoriet.

I forbindelse med kørsel af kisten til krematoriet tager bedemanden typisk urnen med til afdødes aske. Hvis det er en speciel urne, kan det godt tage ekstra tid før den ankommer. Så må bedemanden tage turen hen til krematoriet med urnen senere.

Hvad sker der med urnen efter kremering?

Krematoriet giver bedemanden besked om hvornår urnen kan afhentes. Der kan gå op til 14 dage før urnen er klar til nedsættelse. Transport af urne sker altid i en særlig transportkasse, så der ikke sker noget med den.

Bedemanden aftaler derefter med kirkegården hvornår urne nedsættelsen kan ske. Hvis familien ønsker det, kan de deltage i nedsættelsen af urnen.

Hvis afdøde har ønsket at ligge på de ukendtes gravsted, får du normalt ikke mulighed for at overvære urne nedsættelsen, men du får besked når det er foregået.

Der er også mulighed for at nedsætte urnen på privat grund, sprede asken over havet, eller nedsætte urnen i en skovbegravelsesplads. Læs mere her

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider