Ring nu 25 16 22 00

Dødsattest

Dødsattest og øvrige papirer

Dødsattest og dødsanmeldelseDødsattest laves når personen er død. Lægen er den eneste der kan lave en dødsattest. Et dødsfald kan kun anmeldes efter en dødsattest er udfærdiget.

Begravelse Nordsjælland modtager side 1 i dødsattesten, som indeholder hvor og hvornår dødsfaldet er sket, samt hvem afdøde er. Lægen er forpligtet til at indberette dødsfaldet til dødsårsags registret. Som pårørende kan du altid kontakte afdødes læge med henblik på at få yderligere informationer om dødsårsagen.

begravelse-nordsjælland.dk sørger for at udfylde dødsanmeldelsen med afdødes oplysninger, samt den eventuelle ægtefælles oplysninger. Herefter kører bedemanden dødsattest og dødsanmeldelse til den afdødes lokale sognekirke, hvor kirkekontoret registrerer dødsfaldet. Så sender kirken oplysninger til skifteretten, og afdødes bankkonti fastfryses.

Dødsfald i udlandet

Hvis dødsfaldet sker i udlandet, er det de lokale myndigheder i det pågældende land, der udfylder en dødsattest. Du skal derefter bruge den udenlandske dødsattest når døds anmeldelsen skal udfyldes.

Hvis den afdøde ikke skal kremeres inden hjemtransport, er det nødvendigt at det pågældende lands myndigheder udsteder et ligpas til afdøde. Ligpasset er en garant for, at de sundhedsmæssige og administrative krav til at transportere afdøde er overholdt. Ligpas kræves ikke ved transport af:

  • aske til eller fra udlandet
  • lig inden for Danmarks grænser

Hvis den afdøde skal transporteres i en kiste, stilles der særlige krav til kistens udformning. Det gælder især, hvis transporten foregår med fly. Bedemanden sørger for at afhente afdøde i en særlig afdeling af lufthavnen, og transporterer afdøde til kapellet hvor afdøde skal bisættes eller begraves fra.

Dødsattest og Skifteretten

Normalt indkaldes familien indenfor 3-4 uger til skifteretten, for arvemøde. Hvis du ikke hører fra skifteretten inden der er gået 4 uger efter dødsfaldet, er det en god ide at kontakte Begravelse Nordsjælland, som derefter følger op på sagen med myndighederne. Alle informationer bliver i dag overført elektronisk – undtaget er brevet fra kordegnen til skifteretten, og derfor kan det betyde at brevet ikke altid når frem.

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider