Ring nu 25 16 22 00

Dødsfald

Dødsfald – Hvad sker der?

Herunder finder du en video, der beskriver hvad der sker umiddelbart efter et dødsfald, og hele vejen frem til afdøde er begravet eller bisat.

Ved dødsfald

Dødsfald

Ved dødsfald skal lægen skrive en dødsattest. Det kan være familielægen, eller en vagtlæge, som skriver dødsattesten. Politiet bliver nogle gange underrettet inden lægen underskriver dødsattesten, hvis der er tvivl om dødsårsagen.

Når dødsfaldet er på et plejehjem, skal plejehjemmet tilkalde lægen. Når dødsfaldet sker derhjemme, skal de pårørende tilkalde lægen.

Indimellem er der tvivl om dødsårsagen. Så bliver der foretaget en obduktion på patologisk afdeling. Det kan tage flere uger.

Efter lægen har underskrevet dødsattesten tilkalder de pårørende ofte en bedemand, som sørger for alt det praktiske.

Bedemanden tager kontakt til offentlige kontorer, og sørger for at registreringen af dødsfaldet bliver gjort rigtigt. Alle dødsfald skal rapporteres til kirkekontoret i Danmark – også dem der ikke er troende – fordi det er kirkekontorerne, som har registeret for fødsel og død.

Bedemanden taler med dig og dem i familien, som ønsker at deltage. Sammen finder I ud af hvordan bisættelsen eller begravelsen skal foregå. Vi taler blandt andet om det skal være en traditionel begravelse eller bisættelse, eller om afdøde skal have sin aske spredt i havet eller gravet ned i en skov.

Bedemanden tager selvfølgelig hensyn til de ønsker afdøde har haft, inden for lovens rammer.
Normalt skal afdøde bisættes eller begraves indenfor 8 dage, men der kan gives dispensation i særlige tilfælde, ved ansøgning hos myndighederne.

Bedemanden sørger for at bestille en begravelse eller ligbrænding, og koordinerer så det hele med kordegn og præst, så højtideligheden kan afholdes som ønsket af de pårørende.

Hvis der er tale om en bisættelse, vil der gå noget tid fra højtideligheden, til afdøde kan sættes i urnegrav, eller asken kan spredes på havet. Krematoriet har ventetid på ligbrændingen, da der kun er en bestemt kapacitet. Hver ligbrænding tager ca 1½ time. Bedemanden sørger for at orientere de pårørende når asken er klar. Så kan de pårørende samles og nedsænke urnen og sige det endelige farvel.

Dødsannoncer er traditionelt blevet annonceret i lokalaviser eller landsdækkende aviser. I de senere år er der kommet en portal på internettet, som leverer dødsannoncer: dodsannoncer.dk

Se en illustreret tidslinie over hele forløbet her

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider