Ring nu 25 16 22 00

Urner

Urner fås i mange forskellige udformninger, størrelser og farver.

Der er et meget større udvalg i urner end i kister. Urnerne bruges til både nedsættelse i gravsted, spredning af aske i havet, nedsættelse i skov, nedsættelse på privat grund, eller til opbevaring af asken i et kolumbarium. Derfor kan du få urnerne i papir, ler, stentøj, bark, træ og metal. Nogle nedbrydes hurtigt, mens andre nedbrydes langsomt, og andre igen aldrig nedbrydes. Der findes specialle urner til børn, men de er i samme materialer som beskrevet ovenfor. Der findes en stor mængde farver fra hvid til jordfarvet og sort. Der er desuden mulighed for påmalet udsmykning som for eksempel blomster, duer eller træer. De findes i rund og firkantet form. Begravelse Nordsjællands urner er fremstillet efter anvisninger fra Danske Krematoriers Landsforening.

Hvad er kravene til urner?

Urner skal ikke leve op til nogen officielle krav om form, så derfor kan man i princippet bruge hvad som helst. Der er dog nogle retningslinjer, som gælder. De skal kunne indeholde 5-8 liter. Der skal være en åbning på mindst 10-15 cm, og højden må maksimalt være 32 cm. Urnen skal være plomberet når den forlader krematoriet. Det kan enten være med en metaltråd, en selv luknings mekanisme, eller en oblat. Man åbner normalt ikke urnen igen, med mindre asken skal spredes over vand.

Inde i urnen er der en nummerbrik af ler med et kremerings nummer, samt krematoriets nummer, så man kan finde tilbage til hvor kremeringen har fundet sted. Urner skal desuden være tætte, så der er sikkerhed for at asken ikke forsvinder ud af urnen. Når urnen er klar, bliver den enten sendt fra krematoriet til den kirkegård, hvor den skal nedsættes, eller bedemanden afhenter den, og sørger for at aflevere den til familien. Bedemanden kan også forestå nedsættelse af urnen i samarbejde med kirkens personale.

Herunder kan du se forskellige eksempler på urner fra Begravelse Nordsjælland

Natur urner i flere farver
Natur urne i forskellige farver: Blå, rød, grå, sort, grøn, hvid og natur

Natur urne med symboler

Natur urne med ikon: Due, træ, rose, hjerte

Træ urner - Eg, lys og mørk bøg, ask, birk

Træ urner fås Lys og mørk Bøg, samt Birk, Eg og Fyr.

 

Lerurne kan fås i ALLE farver

Traditionelle lerurner – holder i over 20 år

Museumsurne - fremstillet i pap

Museumsurner – fremstillet i genbrugspapir

Traditionelle askespredningsurner

Traditionelle askespredningsurner

Sfera askespredningsurner

Sfera askespredningsurner – opløses hele i vand

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider