Ring nu 25 16 22 00

Rustvogn

Rustvogn er en tradition

RustvognKørsel med rustvogn til og fra højtideligheden er blevet en tradition i Danmark. Der er ikke noget krav om at man benytter rustvognen, men der er et krav om at man udøver sømmelig omgang med afdøde. Hvis man vælger selv at transportere kisten, skal man desuden undgå at forstyrre den offentlige ro og orden.

En rustvogn er en speciel bil, der er beregnet til transport af afdøde personer. Transport foregår både fra stedet hvor dødsfaldet skete og fra opbevaring til kirken, og fra kirken til jordfæstelse eller kremering.

Hvornår opstod rustvognen?

Rustvogn er et begreb med cirka 100 år på bagen. I 1. verdenskrig blev de faldne soldater transporteret fra slagmarken på udrustnings vognen. Det er siden blevet til ordet “rustvogn”, men betydningen er stadig den samme – en vogn man transporterer afdøde mennesker i.

Rustvognen kan køres af bedemanden, eller af en særlig rustvogns kører.

Når en rustvogn kører fra kirken mod krematoriet, så foregår det typisk langsomt, så de efterladte kan få tid til at sige ordentligt farvel. Måske har du set at nogle følger efter rustvognen, men det er som regel kun hvis der skal foregå en begravelse på en anden kirkegård. Vi har normalt ikke rustvogns konvoj kørsel i Danmark.

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider