Ring nu 25 16 22 00

Blomster på gravstedet

Blomster på gravstedet

Blomster på GravstedDu bestemmer  som pårørende om blomsterne ved begravelsen skal følge med kisten til krematoriet, eller om de skal lægges ved gravstedet. De kan også ligges ved fælles graven. Alle de andre blomster og buketter, som deltagerne ved højtideligheden kommer med, kan også køres til krematoriet, eller lægges ved gravstedet/fællesgraven.

Når dine gæster ankommer til kirken med blomster, hjælper kirketjeneren og bedemanden med at pakke blomster eller bårebuketterne ud. Derefter lægges de langs kirkegulvet i forlængelse af kisten. Hvis der er rigtig mange blomster, bliver nogle lagt andre steder i kirken. Når højtideligheden er i kapellet, er der ikke så meget plads, så der bliver de anrettet hvor det kan lade sig gøre.

Kort ved blomsterne

Mange deltagere ved bisættelsen skriver et kort med en hilsen til familien, der følger sammen med blomster og bårebuketter. Alle kort bliver samlet sammen af bedemanden, og udleveret til familien efter højtideligheden.

Bedemanden sørger som regel for, at blomsterne fra gæsterne bliver lagt ud. Det kan være på gravstedet, kirkegårdens kranseplads eller et helt tredje sted. Nogle pårørende vil for eksempel gerne have blomsterne lagt i familiens have.

Hvis familien vælger at få lagt blomsterne på kirkegårdens kranseplads eller ved fællesgraven / de ukendtes gravsted, fjerner kirkegårdens personale blomsterne når de er visne. Hvis blomsterne lægges ved et gravsted, er det familiens aftale med kirkegården der afgør hvem der fjerner de visne blomster.

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider