Ring nu 25 16 22 00

Samtalen

Samtalen med bedemanden

Første gang du møder bedemanden til en samtale er det typisk i afdødes hjem. Hvis afdøde har boet på et plejehjem eller et hospital afholdes samtalen ofte også der. Bedemanden kan også komme ud til dig for samtalen. Det er en fortrolig samtale, hvor alt hvad der bliver talt om, bliver mellem jer. Andre familiemedlemmer er velkomne, men som den nærmeste pårørende er det dig der bestemmer.

Samtalen med bedemanden

Vi skal tale om alle de praktiske detaljer omkring dødsfaldet. Vi anbefaler at I bruger afdødes eget tøj til kisten, så det bliver en helt personlig afsked. Nogle vælger brudekjole, eller et særligt jakkesæt.  Hvis den afdøde har haft sit eget ønske om en bestemt påklædning ved bisættelsen eller begravelsen, følger vi selvfølgelig det ønske. Efter samtalen udleverer de pårørende det tøj de har besluttet skal bruges, og bedemanden tager det så med til når afdøde skal klargøres.

Du får også mulighed for at vælge mellem forskellige kister og urner – der findes både standard, luksus og øko-udgaver. Vi aftaler også om der skal fremstilles dødsannoncer, og om hvilke blomsterdekorationer der skal være i kirken, hvis I mener der skal være det.

Begravelse Nordsjælland står som regel for kontakten til kirkekontoret og præsten i forbindelse med planlægning af en dato for bisættelse eller begravelse.

Samtale med bedemanden om prisen

Du får besked på hvor meget begravelses tilskud boet kan få. Ud fra hvad vi har talt om, får du også et overblik over omkostningerne ved begravelsen/bisættelsen, samt de andre omkostninger der løber på.

Ønsker du at kende de spørgsmål bedemanden stiller dig, så læs evt. denne vejledning om, hvad du som pårørende skal huske i forbindelse med et dødsfald.

Du har sikkert set at der er stor forskel på prisen hos bedemænd i de senere år. Desværre er mange omkostninger “gemt” af vejen for at få det til at ligne et godt tilbud. Prisforskellen er nemlig ikke ret stor, fordi urner, kister, blomster osv. koster nogenlunde det samme i indkøb. Hvis du får et godt tilbud, vil du skulle udføre noget af bedemandens arbejde. Det kan for eksempel være at du selv klarer papirarbejdet. Det du normalt vil få som en service, skal du nu selv klare for at spare penge. Du står formentligt i en sårbar situation, så det kan betyde at der bliver begået fejl, og at du får mindre tid til de andre gøremål i forbindelse med dødsfaldet. Det koster lidt mere at få bedemanden til at klare arbejdet, men det bliver helt sikkert gjort professionelt.

Ofte stillede spørgsmål

Om Begravelse Nordsjælland ApS

Hovedkontor:
Virum Kongevej 204, 2830 Virum
Lokalkontorer
i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Ring til hovednummer:
25 16 22 00
CVR. nummer:
38144057
Cookie- og privatlivspolitik
Vi er en sikker side, hvorfor vi er en del af Online-tryghed.dk’s sikre sider